Почивка в Куба – Хавана и Варадеро в снимки от RSP Travel


ПОЧИВКА В КУБА – ХАВАНА И ВАРАДЕРО

ПРЕДСТАВЕНА В СНИМКИ ОТ RSP TRAVEL

Ще Ви представим нашето докосване до това уникално място: „Островът на свободата“ Куба, ще покажем нашият поглед, усещане и емоция, чрез снимки направени при посещението ни в Хавана и Варадеро

Почивка в Куба-Хавана и Варадеро, представена в снимки от RSP Travel

Куба!!!!
Няма начин да се опише усещането, което човек има стъпвайки на тази земя! Магията на Куба е в старите колониални сгради, в прекрасната природа, в слънчевите утрини, зелените тропически гори, безкрайния океан…. но най-вече магията на Куба е в хората! Кубинците са изключителен народ, съхранил своето достойнство, одухотвореност, смирение и мъдрост. Няма как да не ви направи впечатление, че бедността не е повод за нещастие, те са усмихнати и щастливи и танцуват и пеят за всеки миг, който им се дава!
Символът на Куба, екзотичната птичка TocororoНационалният символ на Куба е Tocororo – красива тропическа  птичка, която е обагрена с трите цвята на кубинското знаме и най-характерното за нея е,че може да живее само на свобода, ако е поставена в клетка, тя умира от мъка. Според кубинците, тя описва най-добре техния свободолюбив нрав. 
Заплатата на кубинците е около 17 $ на месец и живеят при купонна система, която им осигурява определено количество от най-важните хранителни продукти, като боб, ориз, грах, захар, кафе, олио, пиле и яйца. За това и ще забележете, че те са изключително толерантни един към друг и са свикнали всичко да споделят по между си. Също така можете да забележете, че вечер, когато всички са се прибрали по домовете си, много от входните врати не са затворени и от улицата може да се види как едно семейство прекарва вечерта си. Винаги се радват, ако им оставите бакшиш, но няма много просяци и никой няма да ви преследва, за да получи бакшиш или милостиня, имат дълбоко чувство за гордост.
Нощният живот в Хавана също е очарователен, ще забележете как се събират в заведенията, слушат музика и танцуват бачата, меренге, салса, кубинска румба…. веднага щом забележат, че сте чужденец идва някой при вас и започва да ви учи да танцувате с много търпение и усмивка. Това, което прави голямо впечатление е,че мъжете са истински кавалери, а жените – дами. И може би тази традиция се е съхранила точно от тези танци в двойки, където мъжът е кавалер, а жената – дама.
Най-важното, което ще научите веднага е, че там трябва да пиете много витамин „R” и те наистина щедро го предлагат. Както самите те се шегуват витамин „R” се съдържа не в плодовете или зеленчуците, както вие ще си помислите, а в тяхната национална напитка Ром 🙂
Атракция, която не трябва да пропускате, когато сте там е да се повозите с кадилак, който е поне на 50-60 години!
И така предлагаме ви да се потопите в живота на Куба с много песни, танци, Ром и разбира се пура за разкош!
Отлично съчетание е една почивка с 3 нощувки в Хавана и 4 нощувки във Варадеро, за да опитате и прекрасните плажове, с които е дарена тази страна!

Вижте програмата ни за луксозна почивка в Куба, Хавана и Варадеро с водач от България: ТУК