Фотогалерия на Севиля, Испания, представена от RSP Travel


ФОТОГАЛЕРИЯ НА СЕВИЛЯ, ИСПАНИЯ

СНИМКИТЕ СА НАПРАВЕНИ ОТ ЕКИПА НА RSP TRAVEL

pochivka-v-ispania-sevilia-rsp-travel-04Столицата на областта Андалусия – Севиля е разположена на река Гуадалкивир и е четвъртия по големина град в Испания, след Мадрид, Барселона и Валенсия. Градът възниква през 8 или 9 век пр.н.е. След завладяването от римляните е наречен Хиспалис, което е трансформирано от маврите в Исбилиях, а от испанците в Севиля.

Севиля е световно известна с пищните си шествия по време на Страстната седмица (седмицата преди Великден). Забавленията продължават и две седмици след Великден. Разпъват се огромни шатри, улиците в шатрите се наименоват на известни бикоборци. Жените обличат своите фламенко рокли, а мъжете – най-хубавите си костюми и се отдават на песни, танци и веселие.

Севиля ще ви омагьоса със своята пищност и красота. Арабските стилове и елементи доминират, както в архитектурата, така и в много традиции, които са съхранени и до днес. Някои от основните забележителности са: Катедралата на Севиля или както е известна още – Catedral de Santa María de la Sede. Построена е между 1402 и 1506 г. и е най-голямата готическа катедрала в света, макар, че италианците и англичаните  оспорват това. Най-високата й част – Ла Гирлада е възвисяваща се в небето камбанария, запазила спомена за мавританското си минало. Някогашното минаре сега се радва на посетителите, изкачили се на височина от 114 метра, за да видят най-красивата панорама на андалуската столица; площад Испания, който е център на Иберо – Американското изложение от 1929 г. и впечатлява с красивия павилион в еклектичен стил, комбинация от Арт Деко, мудехар и барок; старият еврейски квартал – Св. Кръст, където е запазена атмосферата на средновековна Севиля,  историческия център на града, където се намира великолепния дворец Алкасар – със сложните си архитектурни форми и дизайн, този оригинален образец на мавританската култура, не бива да се пропуска; Златната кула, разположена до реката Гуадалкивир.

В Севиля всички смятат, че прочутите тапас са измислени именно тук. В града има над 1000 тапас-бара, които предлагат огромно разнообразие от хапки, които да бъдат опитани (picar) , започвайки от многото видове хамони, през различни зеленчуци, сирена, маслини и рибни деликатеси.

А атмосферата в Севиля: макар, че е един от най-големите градове в Испания, тук го няма напрежението и суматохата на Мадрид и Барселона, имаш усещането, че севилците не бързат за никъде, радват се на живота, хората са жизнерадостни и дружелюбни, „маняната“ сякаш е издигната в култ 🙂 .

Надяваме се със снимките, направени от RSP Travel поне малко да се усети красотата и магията на  прекрасната Севиля!