Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от България


НОВА ГОДИНА 2020 В ЛИСАБОН, ПОРТУГАЛИЯ

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

Дата: 27.12.2019 – 02.01.2020 / 7 дни, 5 нощувки

Нова година с дъх на Фадо и вкус на портвайн!

С обслужване и водач на български език!

Последни 2 места!

Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от България

Защо в Лисабон за Новогодишните празници?

Лисабон е един от най-очарователните градове в света, пропит с многовековна история. Тесните му улички и великолепни дворци изцяло ще Ви потопят в средните векове и ще Ви отнемат усещането за време. Същевременно с това, Лисабон е съвременен мегаполис с отлично развита инфраструктура и многообразие от атракции и развлечения. Поради това свое необичайно и крайно хармонично съчетание, Лисабон се счита за една от най-популярните столици в света, която ще се хареса и на любителите на развлечения и на предпочитащите наситена екскурзионна програма, както и на тези, които просто желаят да почувстват впечатляващия и незабравим град Лисабон. Околностите му предлагат невероятно разнообразие от туристически атракции, от приказни дворци в един от най-романтичните градове в Европа(Синтра) до развлечения от всякакъв характер. Културни и природни забележителности, вдъхновяващи природни пейзажи… Мекият климат го прави идеален за целогодишна дестинация. Дори и през зимата, когато температурите в повечето европейски градове са минусови, в Лисабон рядко достигат до под 10°C. А неповторимия вкус на традиционния портвайн и пропитото с носталгия чувствено Фадо? … и още много причини, които положително бихте открили сами, когато го посетите! …

ПРОГРАМА:

1-ви ден / 27.12.19: Излитане в 20:00ч. от летище София, Терминал 2 с директен полет на АК „България Ер” до Лисабон. Пристигане в 22:10ч. на летището в Лисабон, посрещане от фирмата партньор в Португалия, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

2-ри ден /28.12.19: Закуска. Тръгване около 10:00 часа. Целодневна панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език с включено в цената посещение на Статуята на Христос.
Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияГрадът е удобно разположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Обиколката ни ще започне с панорамно разглеждане на новата част на града – Паркът на нациите. Това е районът, построен за изложението Експо‘98. Днес паркът е превърнат в място за забавление, изложби и култура. В него се намира Океанариумът на Лисабон с дълбочина от 7 м и с над 100-те вида водни обитатели. Тук е и лифтът, който води до Кулата на Вашку да Гама и предлага прекрасна гледка към моста „Вашку да Гама“ с обща дължина 12 345 м, което го прави най-дългият мост в Европа.
Отпътуване към Статуята на Христос, вдъхновена от монумента на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. Статуята е издигната от жителите на Лисабон, като благодарност за запазването на града по време на Втората Световна война. Изкачване до панорамната площадка на Христос Спасител, откъдето се открива прекрасна гледка към града и към Моста 25 Април, издигнат над мястото, където река Тежу се влива в океана.
Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияПродължаваме към квартал Белем и Имперския площад. Тук ще видите впечатляващия манастир Жеронимуш /отвън/, чието строителство започва през 1502 г. в чест на завръщането на Вашку да Гама от Индия и продължава цели 50 години. Издържан е в типичния португалски стил мануелино. На 13 декември 2007 г. в него е подписан Договорът от Лисабон на Европейския съюз. Ще видим и известната кула Белем /отвън/ от 16 век. Разглеждане на Паметника на Откривателите /отвън/. Обиколката ни ще завърши с пешеходна разходка в историческия център: булевард Независимост, площада на Реставраторите, площад Росио със статуята на Педро Четвърти и сградата на Националния театър, площад „Comercio“ или пложада на Търговията с паметника на Жосе I и Арката, от която започва оживената улица АугустаПреминаваме по край квартал Алфама, най-старият квартал на града с неговите автентични фадо ресторанти. Тук може да се усети истинското сърце на града със своите забележителности – катедралата „Ce“ (SE) и асансьора „Санта Жуста“ (Santa Justa). Продължителност на екскурзията около 8 часа.
Свободно време.
Вечерта от 19:00 часа – възможност за посещение на местен ресторант „Café Luso – Fado & Food Group“ с автентични изпълнения на традиционната музика фадо на живо, отразяващи, както по-буйния и рязък пиринейски характер, така и меката, меланхолична душа на португалския народ. (срещу допълнително заплащане с включен трансфер – вариант с вечеря и напитки 70 евро/137 лв.;  вариант само с напитки 50 евро/98 лв.).

 Нощувка.

3-ти ден / 29.12.19: Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре, Фатима (срещу допълнително заплащане – 75 евро/147лв).

Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияОбидош(~70 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия – малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в от н.е. по къщите, китни тесни улички, пълни с магазинчета предлагащи да дегустирате вишнев ликьор.

Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди; традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба. Панорамната гледка от терасата на центъра към Атлантическия океан и широката плажна ивица, ще ви остави без дъх.

Баталя(~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО.

Фатима(~19 км от Баталя) – световно известен религиозен център за поклонение. Комплексът напомня Ватикана, но в определена степен е дори по-внушителен с огромния площад, на който се изнасят меси, с дългата алея за търсене на изцеление от болните, с хилядите запалени свещи с молба за здраве, с величествената катедрала посветена на Богородица. Връщане вечерта в хотела. Нощувка

4-ти ден / 30.12.19 Закуска. Свободно време или възможност за  за допълнителна екскурзия до Мафра, Синтра и Кабо да Рока срещу допълнително заплащане – 95 евро/186 лв).

Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияТръгване около 08:30 часа. Днешният ден ще започне с посещение на Мафра (40 км от Лисабон) – средновековно селище, разположено на 25 км от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци – Паласио Насионал де Мафра. Включено в цената посещение и вход на двореца. Екскурзията продължава към културната местност Синтра е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия – град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат, през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: „Градът е пълен с красоти – природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу… пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция“. Всеки един от замъците спира дъха – „Замъкът на маврите“, дворецът „Да Пена“ и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Включено в цената посещение на двореца „Quinta da Regaleira“ – Уникален дворцов комплекс в стил неоготиката, на територията, на който ще видите параклиси, парк с езера, пещери, фонтани и различни архитектурни капризи, носещ името на баронеса Регалейра, която купи имота през 1840 г., известен също като двореца на милионера Монтейро. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета или да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши “queijada”(кейжада).

Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияВ Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка към  Атлантическия океан.
На път към Лисабон ще пътуваме по панорамния път през Кашкаиш и Ещорил (около 45 км от Кабу да Рока до Лисабон).
Кашкаиш е превърнат в аристократичен курорт при управлението на династия Браганса. В Кашкаиш е знаменитият залив Boca do Inferno, където вълните на Атлантика се разбиват в брега с невероятен грохот. Кашкаиш е един от най-посещаваните градове не само в Португалия, но и в цяла Европа.
Съседният крайбрежен град Ещорил в миналото е известен като място за изгнание на европейските кралски особи. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. Днес Ещорил е световно известен туристически център с най-голямото казино в Европа – „Ещориал“. Курортът предлага и вълнуващ нощен живот.
Продължителност на екскурзията около 9-10 часа. Връщане вечерта в хотела Нощувка.

5-ти ден / 31.12.19: Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Арабида с дегустация на вино и посещение на национален дворец „Ажуда“ с местен екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане – 45 евро / 88 лв.).
Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияТръгване около 9:00 часа. Обиколката ще започне с посещение на национален дворец „Ажуда“ (включено в цената), който се издига на едноименен хълм, недалеч от манастир Жеронимуш. Посторен в неокласически стил след разрушителното земетресение през 1755 г. и последвалото го цунами, за да приюти кралското семейство. Дворецът е богато декориран с мебели, гоблени, склуптури, които ракриват лукса и богатството на страната през 1700 г., когато Бразилия е била португалска колония и там са открити диамантите.
Отправяме се към района на Арабида, за да посетим винарска изба и музея Bacalhoa, разположени на 35 км от Лисабон. Избата е част от комплекс на имение от 14 в. Ще имаме възможност да разгледаме колекции на музея в три направления: сърцето на Африка (представени са различни скъпоценности от Ангола), колекция в стил Арт Деко и Арт нуво и колекция, посветена на рисуваните плочки „ажулезо“. Следва кратка дегустация на вино.
Пътят обратно към Лисабон ще премине през живописния природен парк Арабида и най-дългия мост в Европа „Вашку да Гама“.
Продължителност на екскурзията около 5 часа. Връщане в хотела около 14:00 часа. Свободно време. Нощувка 

*** Посрещане на Новата 2020 година в HARD ROCK CAFÉ LISBON ***

Hard Rock Café се намира в ТОП центъра на града, на около 10 минути пеша от хотелите по програмата и предлага стилна обстановка, в която можете да се насладите на новогодишна вечеря. Една забавна вечер с музика на живо, а след полунощ ви предстои парти с DJ до 04:00 ч.

Традицията в Лисабон е да се посреща Новата година на централния площад „Praça do Comércio“, където има изградена сцена за Новогодишния концерт.  Жителите и гостите на Лисабон, след празнична вечеря в някой от многобройните ресторанти, се отправят към площада, за да станат част от тържествата, да се потопят в атмосферата и с чаша шампанско в ръка (често в пластмасова чаша) да посрещнат Новата година под светлините на впечатляваща заря.

6-ти ден / 01.01.20: Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 часа. Възможност за доплащане за късно освобождаване на стаите.
Свободно време и възможност за самостоятелно разглеждане на града. В днешния ден имате възможност да се разходите из уличките на старите квартали Байро Алто, Шиадо, Кармо, Баиша, Алфама, да се повозите на емблематичните жълти трамваи, които са действащи антики от 30-те години на 20-ти век и продължават да се движат нагоре-надолу по хълмистите улици на Лисабон или може да изберете разходка с тук-тук, да се насладите на традиционната кухня в някое ресторантче.
Нова година 2020 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияВ този ден може да посетите Океанариума, понеже той е една от малкото забележителностите, които са отворени на първи януари.Намира се в Парка на Нациите, с метрото се слиза на станция Ориенте, зимното работното време е от 10 до 19 ч., входната такса е 19 евро за възрастен до 13 до 64 г., 13 евро за дете от 4 до 12 г. и възрастен над 65 г.
Също така може да посетите LISBOA STORY CENTRE, който се намира на централния площад Комерсио (Praça do Comércio) и да се запознаете с интерактивната история на град Лисабон (входната такса е 7 евро за възрастен, 3 евро за дете от 6 до 15 г., 5 евро възрастен над 65 г.)
Трансфер от хотелите към летището около 21:30 часа за директен полет до София на АК „България Ер” в 00:10 часа на 02.01.2020.

7-ми ден / 02.01.20: Кацане на летище София, Терминал 2 в 06:00 часа.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ

27.12.2019​ София – Лисабон 20:00 – 22:10ч

02.01.2020 Лисабон – София 00:10 – 06:00ч

ХОТЕЛИ И ПАКЕТНИ ЦЕНИ

HOTEL HF FENIX LISBOA 4*

Нова година 2020 в Лисабон, Португалия - хотел HF Fenix Lisboa 4*

Фениск Лисабон е четиризвезден хотел, който е разположен в централната част на Лисабон, на известния площад „Маркиз де Помбал“ (Praça Marquês de Pombal). Метростанция Marquês de Pombal е точно пред хотела. От тук започва Авенида да Либердаде (Avenida da Liberdade) – един от основните булеварди в града.
Хотелът е на пешеходно разстояние от старата част на Лисабон.
Разстоянието от хотел HF FENIX 4* до:  площад Росио е 1,7 км или около 20-25 минути пеша или на 2 метро станции; до централния площад Комерсио е 2,4 км или около 30 минути пеша.
Хотелът разполага със 193 стаи, безплатен интернет на територията на хотела, сейф във всяка стая, кабелна телевизия, бар, ресторант, паркинг. Настаняване след 14:00 ч., напускане до 12:00 ч. Храненето е на закуска.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

хранене възрастен в двойна стая единична стая доплащане за късно напускане
закуска 880 € / 1721 лв 1195 € / 2337 лв 70 € / 137 лв

HOTEL IBEROSTAR SELECTION LISBOA 5*

Нова година 2020 в Лисабон, Португалия - хотел Iberostar Lisboa 5*
Иберостар Селекшън Лисабон е петзвезден хотел, който е разположен в централната част на Лисабон, в непосредствена близост до парка „Едуардо VII“ и известния площад „Маркиз де Помбал“ (Praça Marquês de Pombal). Метростанция Marquês de Pombal е на 350 м от хотела или 5 минути пеша, както и Авенида да Либердаде (Avenida da Liberdade) – един от основните булеварди в града.
Хотелът е на пешеходно разстояние от старата част на Лисабон.
Разстоянието от хотел IBEROSTAR SELECTION LISBOA 5* до: площад Росио е 1,7 км или около 20-25 минути пеша или на 2 метро станции; централния площад Комерсио е 2,4 км или около 30 минути пеша.
Хотелът разполага с безплатен WiFi на територията, бар, ресторант, Спа център със закрит плувен басейн, открит плувен басейн, фитнес, конферентни зали, 24 часа рум сервиз, паркинг. Настаняване след 14:00 ч., напускане до 12:00 ч.
Видове стаи: стандартни, супериор, суит. Храненето е на закуска.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

хранене възрастен в двойна стая единична стая доплащане за късно напускане
закуска 1058 € / 2069 лв 1430 € / 2797 лв 90 € / 176 лв

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Лисабон – София с АК България Ер, с включени летищни такси и 1 брой ръчен (салонен) багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см- височина, ширина, дължина (сумарна дължина 118 см)
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг и до 158 см сумарна дължина.
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • 5 нощувки със закуски в избран хотел
 • Обзорна обиколка на стария Лисабон с екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец
 • Водач от България по време на цялото пътуване и целия престой

Пакетната цена НЕ включва:

 • Новогодишна Гала вечеря в HARD ROCK CAFÉ LISBON

Цена на възрастен  – 159 евро / 311 лв.
Цена за тинейджъри на възраст от 13 до 17 г. – 105 евро / 205 лева
Цена за деца на възраст от 3 до 12 г. – 85 евро / 166 лева
Цената включва: новогодишна вечеря, парти с DJ
Цената не включва: транспорт от и до ресторанта
Местоположение – пешеходно разстояние от:
Hotel Fenix ≈ 1,3 км от хотела
Hotel Iberostar Selection ≈ 1,5 км от хотела 

МЕНЮ

Напитка за добре дошли

Предястия

„ЕДНА НОЩ В БАНКОК“ – специалитет от хрупкави пикантни скариди в кремообразен сос върху свежа салата, поръсено със сусам;
Грилована прясна сьомга с чипотле-айоли дресинг, поднесена с грилован лимон, пухкаво картофено пюре и пресни зеленчуци;

Основно ястие:

Телешки стек „НЮ ЙОРК“ на барбекю с гарнитура от мариновани гъби, свежи зеленчуци и картофи с пушен бекон със сос бърбън.

Десерт:

Брауни с център от топла шоколадова лава, сос от бял шоколад, мента и бита сметана.

Отворен бар-бюфет с консумация на напитки

По време на цялото празненство, избрани първокласни напитки:  “Hard Rock” коктейли, богат избор от бира, червено и бяло вино, джин, ром, водка, уиски, вода и безалкохолни напитки.

 • Задължителна градска такса (2 евро / ден / човек) – заплаща се на рецепция
 • Възможност за доплащане за късно напускане на хотела
 • Лични разходи
 • Допълнителни екскурзии (заявяват се и заплащат в България).
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Препоръчваме тази застраховка при резервации по ранни записвания! При интерес се свържете с нас! 

Необходими документи при записване:

 • Лична карта / задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Начин на плащане:

 • Депозит в размер на 40% от сумата на човек. Преди да се заплати депозита, задължително потребителят се запознава с договора и общите условия и само тогава се пристъпва към плащане! 
 • Доплащане до 30 дни преди заминаването

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
 • от 59 дни до 31 дни – депозита
 • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.12.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.​

Минимален брой участници:  потвърдена!

Допълнителна информация:

 • Цените на допълнителните екскурзии са валидни при миниум 20 участници
 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни и цените им подлежат на препотвърждение!
 • Потвърждение за ползване на Новогодишна вечеря – до 27.11.2019 г.
Допълнителни екскурзии /заявяват се и заплащат в Бълагрия най-късно до 27.11.2019 г./:
 • Посещение на местен ресторант с фадо музика „Café Luso – Fado & Food Group“ с включен трансфер – вариант с вечеря и напитки 70 евро/ 137 лв.;  вариант само с напитки 50 евро/98 лв.
 • Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидош с местен екскурзовод на български език – 75 евро / 147 лв. с включена входна такса за манастира в Баталя;
 • Целодневна екскурзия до Мафра, Синтра и Кабо да Рока с местен екскурзовод на български език – 95 евро / 185 лв. с включена входна такса за двореца „Мафра“ и организирано посещение и вход на двореца „Пена“;
 • Полудневна екскурзия до Арабида с дегустация на вино и посещение на национален дворец „Ажуда“ с местен екскурзовод на български език – 45 евро / 88 лв.

Информация относно здравните изисквания: 

 • Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Португалия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: 

 • Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • Самолет
 • Автобус (трансфери и допълнителни екскурзии)

 

Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис

етикети: нова година 2019, нова година в лисабон, нова година в португалия, лисабон нова година, португалия нова година, оферти нова година, оферти нова година лисабон, оферти нова година португалия, оферти нова година лисабон португалия, нова година в лисабон 2019, нова година в португалия 2019, лисабон нова година 2019, португалия нова година 2019, оферти нова година 2019, оферти нова година 2019 лисабон, оферти нова година 2019 португалия, оферти нова година 2019 лисабон португалия