Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от България


НОВА ГОДИНА 2019 В ЛИСАБОН, ПОРТУГАЛИЯ

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА

ДАТА: 29.12.2018 – 03.01.2019

 6 ДНИ, 5 НОЩУВКИ

Нова година с дъх на Фадо и вкус на портвайн!

С обслужване и водач на български език!

Последни 2 места!Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от България

Защо в Лисабон за Новогодишните празници?

Лисабон е един от най-очарователните градове в света, пропит с многовековна история.

Тесните му улички и великолепни дворци изцяло ще Ви потопят в средните векове и ще Ви отнемат усещането за време. Същевременно с това, Лисабон е съвременен мегаполис с отлично развита инфраструктура и многообразие от атракции и развлечения. Поради това свое необичайно и крайно хармонично съчетание, Лисабон се счита за една от най-популярните столици в света, която ще се хареса и на любителите на развлечения и на предпочитащите наситена екскурзионна програма, както и на тези, които просто желаят да почувстват впечатляващия и незабравим град Лисабон. Околностите му предлагат невероятно разнообразие от туристически атракции, от приказни дворци в един от най-романтичните градовев Европа(Синтра) до развлечения от всякакъв характер. Културни и природни забележителности, вдъхновяващи природни пейзажи… Мекият климат го прави идеален за целогодишна дестинация. Дори и през зимата, когато температурите в повечето европейски градове са минусови, в Лисабон рядко достигат до под 10°C. А неповторимия вкус на традиционния портвайн и пропитото с носталгия чувствено Фадо? … и още много причини, които положително бихте открили сами, когато го посетите! …

ПРОГРАМА:

1-ви ден 29.12.18: Излитане в 19:55ч. от летище София, Терминал 2 с директен полет на АК „България Ер” до Лисабон. Пристигане в 22:05ч. на летището в Лисабон, посрещане от фирмата партньор в Португалия, трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

2-ри ден 30.12.18: Целодневна, панорамна обиколка на удивителния Лисабон с местен екскурзовод на български език с включено в цената посещение на Статуята на Христос. Градът е удобно Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от Българияразположен на 7 хълма в устието на река Тежу. Обиколката ни ще започне от квартал Белен и площад Алфонсо Албакърке. Тук ще видите впечатляващия манастир Жеронимуш /отвън/, чието строителство започва през 1502 г. в чест на завръщането на Вашку да Гама от Индия и продължава цели 50 години. Издържан е в типичния португалски стил мануелино. На 13 декември 2007 г. в него е подписан Договорът от Лисабон на Европейския съюз. Ще видим и известната кула Белен /отвън/ от 16 век. Разглеждане на Паметника на Първооткривателите /отвън/ и дворецът Белен /отвън/. Отпътуване към Статуята на Христос, вдъхновена от монумента на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. Статуята е издигната от жителите на Лисабон, като благодарност за запазването на града по време на Втората Световна война. Изкачване до панорамната площадка на Христос Спасител, откъдето се открива прекрасна гледка към града и към Моста 25 Април, издигнат над мястото, където река Тежу се влива в океана. Отправяме се към историческия център: булевард Независимост, площада на Реставраторите, площад Росиу със статуята на Педру Четвърти и сградата на Националния театър, площада на Търговията с паметника на Хосе Първи и Арката, от която започва Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от Българияоживената улица Аугуста. Връщане до квартал Алфама, най-старият квартал на града с неговите автентични фадо ресторанти. Тук може да се усети истинското сърце на града. Продължаваме към новата част на града – Паркът на нациите. Това е районът, построен за изложението Експо ‘98. Днес паркът е превърнат в място за забавление, изложби и култура. В него е Океанариумът на Лисабон с дълбочина от 7 м и с над 100-те вида водни обитатели. Тук е и лифтът, който води до Кулата на Вашку да Гама и предлага прекрасна гледка към моста „Вашку да Гама“ с обща дължина 12,345 м., което го прави най-дългият мост в Европа. Продължителност на тура около 7 часа. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден 31.12.18: Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкаиш (срещу допълнително заплащане – 70 евро/137лв).

Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияКултурната местност Синтра е в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетите едно от най-красивите места в Португалия – град Синтра, възникнал в построена от маврите крепост от периода на Арабския халифат, през 1147г., завзета от крал Алфонс I и превърната в лятна резиденция на португалските монарси и аристокрация. Лорд Байрон пише за Синтра: "Градът е пълен с красоти – природни и създадени от човешка ръка. Дворци и градини се издигат сред скали, водопади и пропасти; сред манастири, построени на изумителни височини; разкрива се панорамен поглед към морето и към Тежу… пейзажът обединява дивотата на западните планини с пищната зеленина на южна Франция". Всеки един от замъците спира дъха – "Замъкът на маврите", дворецът "Да Пена" и кралският дворец на Синтра са само малка част от атракциите. Включено в цената посещение на двореца „Quinta da Regaleira“ – Уникален дворцов комплекс в стил неоготиката, на територията, на който ще видите параклиси, парк с езера, пещери, фонтани и различни архитектурни капризи, носещ името на баронеса Регалейра, която купи имота през 1840 г., известен също като двореца на милионера Монтейро. Свободно време за разходка из очарователната Синтра, да си купите сувенир в някое от многобройните занаятчийски магазинчета или да изпиете по кафе с прословутите местни сладкиши “queijada”(кейжада).

Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияЕкскурзията включва и посещение на Кашкаиш, превърнат в аристократичен курорт едва след като крал Луиш I построява Двореца Palacioda Citadela през 1870г. В Кашкаиш се намира знаменития залив Bocado Inferno, където вълните на Атлантика се рзбиват в бреговете му с невероятен грохот. Кашкаиш се смята за един от най-скъпите курорти не само в Португалия, но и в цяла Европа. На 30 км от Лисабон е разположен крайбрежният град Ещорил- в миналото известен като място за изгнание на европейските кралски особи, принуждавани да напускат собствените си държави. Тук са намерили подслон крал Умберто II от Италия, Хуан де Бурбон от Испания, крал Карол от Румъния. В Ещорил има възможност да се види една от забележителностите на града – дворецът Palaciode Conde De Castro Guimaraes. Днес Ещорил е световно известен туристически център – тук се намира най-голямото казино в Европа – "Ещориал". Курортът предлага и вълнуващ нощен живот. В Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, ще се възхитите на красивата гледка на Атлантическия океан. Нощувка.

*** Посрещане на Новата 2019 година ***

4-ти ден 01.01.19: Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града.
Вечерта –
възможност за посещение на местен ресторант с включена вечеря в „Café Luso – Fado & Food Group“ с автентични изпълнения на традиционната музика фадо на живо, отразяващи, както по-буйния и рязък пиринейски характер, така и меката, меланхолична душа на португалския народ. (срещу допълнително заплащане – 50 евро). Нощувка

5-ти ден 02.01.19: Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Обидош, Баталя, Назаре, Фатима (срещу допълнително заплащане – 75 евро/147лв).

Нова година 2019 в Лисабон, Португалия с водач от БългарияОбидош(~70 км от Лисабон) е малко живописно градче, едно от най-очарователните места в Португалия – малки бели къщички с цветя по прозорците, с фрески от 7 в от н.е. по къщите, китни тесни улички, пълни с магазинчета предлагащи да дегустирате вишнев ликьор.

Назаре (~40 км от Обидош) е типично рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди; традиционни магазинчета и много ресторанти, в които се предлага прясно приготвена риба. Панорамната гледка от терасата на центъра към Атлантическия океан и широката плажна ивица, ще ви остави без дъх.

Баталя(~30 км от Назаре) е известен с едноименния манастир – един от най-големите готически шедьоври в Европа, под закрилата на ЮНЕСКО.

Фатима(~19 км от Баталя) – световно известен религиозен център за поклонение. Комплексът напомня Ватикана, но в определена степен е дори по-внушителен с огромния площад, на който се изнасят меси, с дългата алея за търсене на изцеление от болните, с хилядите запалени свещи с молба за здраве, с величествената катедрала посветена на Богородица. Връщане вечерта в хотела. Нощувка.

6-ти ден 03.01.19: Закуска. Освобождаване на стаите около 12:00 ч. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия до Арабида с посещение на винарска изба (срещу допълнително заплащане – (45 евро/ 88 лв). Обиколката ще започне с посещение на фабрика за производство на известните рисувани плочки „ажулезо“, характерни за Лисабон и страната като цяло. Ще видим как се правят плочките по стара технология от 17в. Екскурзията завършва с посещение на винарска изба и музея Bacalhoa, разположени на 35км от Лисабон в района на Арабида. Избата е част от комплекс на имение от 14в. Ще имаме възможност да разгледаме колекции на музея в три направления: сърцето на Африка (представени са различни скъпоценности от Ангола), колекция в стил Арт Деко и Арт нуво и колекция, посветена на рисуваните плочки „ажулезо“. Следва кратка дегустация на вино. Трансфер до летището за директен полет до София в 02:25 на 04.01.2019. Кацане на летище София в 08:30ч. 

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ

29.12.2018  FB 563​ София – Лисабон 19:55 – 22:05ч

04.01.2019 FB 564 Лисабон – София 02:25 – 08:30ч

ХОТЕЛИ И ПАКЕТНИ ЦЕНИ

хотели възрастен в двойна стая единична стая трима възрастни двама възрастни и дете 2–11 г.
 FLORIDA 4* 880 € / 1720 лв 1140 € / 2230 лв 2455 € / 4800 лв 2335 € / 4565 лв
HF FENIX 4* 890 € / 1740 лв 1390 € / 2719 лв n/a n/a
PORTOBAY LIBERDADE 5* 1190 € / 2328 лв 1800 € / 3521 лв запитване запитване

Хотелите са с ТОП локация – централно, комуникативно място в начало на старата част на града, намиращи се до самия площад „Маркиз де Помбал“

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Лисабон – София с АК България Ер включени летищни такси и багаж 23кг
 • Трансфер летище-хотел-летище
 • 5 нощувки със закуски в избран хотел
 • Обзорна обиколка на стария Лисабон с екскурзовод на български език
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец
 • Водач от България по време на цялото пътуване и целия престой

Пакетната цена НЕ включва:

 • Новогодишна Гала вечеря (не е задължителна)

* ПОСРЕЩАНЕ НА НОВА ГОДИНА НА КОРАБ ПО РЕКА ТЕЖУ
Цена на човек с престой до 01:30 ч. – 140 евро / 274 лв
Цена на човек с престой до 03:30 ч. – 160 евро / 313 лв

* HARD ROCK CAFÉ – ВЕЧЕРЯ И ПАРТИ – Цена на човек ≈ 165 евро / 323 лв (цената подлежи на препотвърждение)
* RESTAURANTE ZAMBEZE – ВЕЧЕРЯ – Цена на човек: 180 евро / 352 лв

* CERVEJARIA TRINDADE – ВЕЧЕРЯ – Цена на човек: ≈ 115 евро / 225 лв (цената подлежи на препотвърждение)

 • Задължителна градска такса (1 евро / ден / човек) – заплаща се на рецепция
 • Възможност за доплащане на вечери във всички хотели!!!
 • Лични разходи
 • Допълнителни екскурзии (заявяват се и заплащат в България).
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Препоръчваме тази застраховка при резервации по ранни записвания! Вижте причините за отмяна, условията  и премията за застраховане: Тук

Необходими документи при записване:

 • Лична карта / задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Начин на плащане:

 • Депозит в размер на 40% от сумата на човек. Преди да се заплати депозита, задължително потребителят се запознава с договора и общите условия и само тогава се пристъпва към плащане! 
 • Доплащане до 20 дни преди заминаването

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

 • до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
 • от 59 дни до 21 дни – депозита
 • от 20 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 20.12.2018г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.​

Минимален брой участници:  потвърдена!

Допълнителна информация:

 • Цените на допълнителните екскурзии са валидни при миниум 20 участници
 • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни и цените им подлежат на препотвърждение!
 • Потвърждение за ползване на Новогодишна вечеря – до 20.11.2018 г.

Информация относно здравните изисквания: 

 • Няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Португалия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: 

 • Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • Самолет
 • Автобус (трансфери и допълнителни екскурзии)

 

Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис

етикети: нова година 2019, нова година в лисабон, нова година в португалия, лисабон нова година, португалия нова година, оферти нова година, оферти нова година лисабон, оферти нова година португалия, оферти нова година лисабон португалия, нова година в лисабон 2019, нова година в португалия 2019, лисабон нова година 2019, португалия нова година 2019, оферти нова година 2019, оферти нова година 2019 лисабон, оферти нова година 2019 португалия, оферти нова година 2019 лисабон португалия