Йога екскурзия до Метеора Гърция с Диана Кавак


ЙОГА ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕТЕОРА, ГЪРЦИЯ

С ДИАНА КАВАК

АВТОБУСНА ПРОГРАМА

ДАТИ: 07.07, 10.08.2016 / 4 ДНИ, 3 НОЩУВКИ

йога екскурзия

Йога екскурзия до Метеора е специална, бутикова екскурзия с която ще видите и шестте манастира на Метеора, отворени за посещение, а в свободното си време ще практикувате йога с Мастер по йога – Диана Кавак. За разлика от масовата версия на екскурзията, Йога екскурзия до Метеора е замислена и се провежда по такъв начин, че ще съчетаем красотата и уникалността на манастирите с йога практики по изгрев и залез слънце. Проведена по този начин и на това енергийно място – Метеора – тази екскурзия е нещо наистина специално. За финал, ще посетим красивите водопади в Едеса, защото водата е енергията на живота. Елате с нас и изживейте една незабравима йога екскурзия до Метеора!

ПРОГРАМА

1 ДЕН – София – Солун – Метеора Отпътуване от София в 06:30 ч. от стадион „Васил Левски“ по маршрут София – Солун – Метеора. Пристигане в Метеора и настаняване йога екскурзия метеора hotel meteoritisв хотела в късния следобяд. Местността е разположена на река Саламврия на 50 км. западно от Лариса. Непосредствено на север от града се намира скалното образувание и манастирски комплекс Метеора – природен феномен предлагащ спираща дъха гледка.

Релаксираща йога преди залез слънце с дихателни упражнения и Медитация.

Вечеря (срещу доплащане). Нощувка в подножието на Метеора в хотел Meteoritis 3* в Каламбака/Кастраки.

2 ДЕН – Метеора Закуска в 08:00 ч. В 10:30 ч. отпътуване за Метеора. Метеора (UNESCO) е вторият по големина и важност комплекс от православните манастири в Гърция след Света Гора и се състои от седем манастира, които са построени на върховете на труднодостъпни остри скали, приличащи на игли. Те се извисяват нагоре към небето на височина от 400 метра, като се предполага, че тези скални стълбове са се образували преди около 60 милиона години в следствие на серия движения на земна маса, а след това са били „моделирани“ от непрекъснатото въздействие на атмосферни условия, като екстремни температури, йога екскурзия метеоравятър и вода. Повечето манастири на Метеора създават впечатленето, че все едно са кацнали на високите скали и достъпът до тях е само чрез специални стъпала вдълбани в скалните образувания, подвижни стълби и въжени мостове. От седемте световно известни манастира на Метеора, днес само шест са достъпни за посетители. За да можем да се насладим по-дълго на магията на това свято място, през първия ден от нашия престой на Метеора, ще посетим два манастира, като започнем с основания през първото десетилетие на XIV в. „Св. Николай Анапавса“ или известен още, като „Св. Николай Успокоител“. В него може да бъдат видяни фрески и рисунки на иконописеца Теофан Критски, творил и в Света Гора. Следва Малкия Метеор „Св. Варлаам“. Той е построен през 1541 г. сред внушители монашески обители. В миналото е бил духовното средище на Метеора. Възникването му се свързва с името на отшелникът Св. Варлаам, живял през XIV в., но истинският манастирски живот започва през XVI в., когато тук се появяват двамата монаси от знатен род – Нектарий и Теофан. Свободно време за обяд в Каламбака Връщане в Кастраки около 15.30 часа за почивка.

В 18:00 ч. започва сеанс по Хата йога с Поздрава на Слънцето при залез.

Вечеря (срещу доплащане). Нощувка в подножието на Метеора в хотел Meteoritis 3* в Каламбака/Кастраки.

3 ДЕН – Метеора В 08:00 ч. започва сеанс по Хата йога с Поздрава на Слънцето при изгрев.

йога екскурзия метеора 2Закуска от 09:00 до 10:00 ч. Днес ще се насладим на следващите два уникални манастира  в Светата обител.Започваме със „Св. Варвара“, който е построен от братята монаси Йосиф и Максим през 1529 г. върху руините на стария манастир „Св. Русану“. Това е и причината да може да срещнете името на манастира и по двата начина. Днес той изпълнява ролята на метох. Продължаваме с Големия Метеор „Свето Преображение Господне“, който е най-големият от всички манастири и служи като основен музей. Основан е през 1340 г. от Свети Атанасий Метеорски, а днес в манастира могат да се видят едни от най-ценните образци на пост-византийското изкуство в Гърция. В костницата му се съхраняват черепите на починали монаси, в една от залите-музеи може да видите множество военни униформи и реквизири, а манастирската библиотеката съдържа множество ръкописи и редки книги. Свободно време за обяд в Кастраки.

В 18:00 ч. започва Театър Терапия – за себеизразяването и общуването (~3 часов сеанс с една петнадесет минутна почивка).

Вечеря (срещу доплащане) в 21:00 ч. Нощувка в подножието на Метеора в хотел Meteoritis 3* в Каламбака/ Кастраки.

4 ДЕН – Метеора – Едеса – София Закуска в 07:00 ч. В 09:00 ч. отпътуваме за да разгледаме и останалите два манастира. Женският манастир „Св. Стефан“ е основан йога екскурзия метеора 3през далечната 1192 г. точно над градчето Каламбака. Разположен е на една „скална игла“ и е обграден отвсякъде от пропасти. В миналото е предоставял място за молитви и медитации на първите монаси, които са и негови основатели, а днес също като „Св. Варвара“ е метох. Последният манастир от скалния комплекс Метеора, който е отворен за туристи, който и ние ще посетим е „Света Троица“ от чиято градина може да видите целия град Каламбака от "птичи поглед". Основан 1362 г. манастирът се използва и до ден днешен. Интересен светски факт около него е, че той е използван, като декор за филма „For Your Eyes Only“ от поредицата за Джеймс Бонд. В 11:30 ч. отпътуваме от Метеора за Едеса, който е разположен между четири планини и е един от най-красивите градове в Гърция. Фото-пауза при красивите водопади. Свободно време в центъра на града с възможност да разгледате открития музей. В 17:00 ч. отпътуваме за България. Пристигаме на стадион „Васил Левски“ в София около полунощ.

За Диана Кавак (Каваклийска)

Диана е режисьор и актриса, живяла и работила 24 години в Рим. Започва да се занимава с йога още съвсем млада, защото иска да подобри общото си ниво на концентрация при работа в театъра, физическата си издръжливост и дишането. Първоначално практикува сама с книги, по-късно в Италия започва да практикува с Духовни учители по Йога, Щаманеземо и Аюрведо, като Маурицио Дина, Анна Федерики и Шри Вишну Пала.Среща се и с други изключителни маестри, като черпи енергиен заряд от всеки един от тях. С течение на времето започва сама да преподава не само йога, но и други ню ейдж техники и предава знанията си на другите.

Диана Кавак (Каваклийска) е лизензиран инструктор от ФИФ (Федерация Италия Фитнес), водила многобройни курсове и семинари в Италия, сега и в България.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ В ЛЕВА

дати на заминаване  промоционални цени  стандартни цени
07.07 – 10.07.2016 279 лв 299 лв
11.08 – 14.08.2016 279 лв 299 лв

Цената е в лева и включва:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Meteoritis 3* в Каламбака/ Кастраки;
 • Туристическа програма в Метеора;
 • 1 сеанс Релаксираща йога по залез слънце;
 • 1 сеанс Хата йога по залез слънце;
 • 1 сеанс Хата йога по изгрев слънце;
 • 1 сеанс Театър терапия – за себеизразяването и общуването;
 • Посещение на водопадите в Едеса;
 • Медицинска застраховка с асистънс за лица до 65 години;
 • Водач от агенцията
 • По заявка се осигурява веганско или вегетариантско меню.

Цената не включва:

 • Входните такси за манастирите – 3 EUR на манастир;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
 • Медицинска застраховка с асистънс за лица над 65 години – 5 лв.;
 • Разходи от личен характер.

Доплащане:

 • Единична стая – 60 лв.;
 • Апартамент – на запитване;
 • 3 вечери (силно препоръчани) – 65 лв. (при минимум 20 туристи)
 • Промоционалните цени са за записване над 31 дни преди заминаване.

Отстъпки:

 • За група 6-9 човека – 2% от пакетната цена;
 • За група 10+ човека – 3% от пакетната цена.

Други:

 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаване на Гърция

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 25 човека;

 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 4 дни преди началната дата;

 • Необходими документи – лична карта или задграничен паспорт, и копие от документа с който ще се пътува (деца до 18 г., пътуващи с един от родителите трябва да имат нотариално заверена декларация със съгласието на другия родител и задължително задграничен паспорт);

 • Начин на плащане – депозит 50% от пакетната цена и доплащане до 100% не по-късно от 10 работни дни преди датата на отпътуване.


Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис