Екскурзия до Русия – Москва и Санкт Петербург – Белите нощи


ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ

 БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ДОСТОЛЕПИЕТО НА МОСКВА

ДАТИ: 16.06 – 23.06.2019 / 8 ДНИ, 7 НОЩУВКИ

София – Москва – Санкт Петербург – Петерхоф – Царско село – Москва – Сергиев Посад – Москва – София

Потвърдена програма с 4 нощувки в Санкт Петербург по време на Белите нощи и 3 нощувки в Москва.

Богата екскурзионна програма с екскурзовод на български език!

Водач на български език по време на цялото пътуване

ПРОГРАМА

1 ден / 16.06.2019 – София – Санкт Петербург

Излитане в 12.30 часа от летище София с редовен полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15.35 часа и продължаване за Санкт Петербург в 18.20 часа. Кацане в 19.40 часа. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Москва 4* (или подобен). Кратка вечерна разходка по санктпетербургската Шан-з-Елизе – елегантния Невски проспект. Нощувка.

2 ден / 17.06.2019 Санкт Петербург
Екскурзия до Русия - Москва и Санкт Петербург

Закуска. Начало на туристическа обиколка на Санкт Петербург: Невски проспект, Казанската катедрала, двореца Строганов, Адмиралтейството, Дворцовия площад (главния площад на града), Василевския остров, Петропавловската крепост (островната крепост на Петър Велики, в която са погребани всички руски царе след него), Морския музей, Санктпетербургския университет, двореца Меншиков, Академията за изящни изкуства, паметника на Петър Велики (Бронзовия конник), Исакиевския площад, Мариинския театър (един от най-изящните балетни и оперни театри в света), паметника на Николай II, Исакиевския събор (от който се открива невероятна панорама към града), Марсови полета, Ермитажа (някога Зимният дворец на всеки цар и царица от Екатерина Велика насам, днес приютил колекция от най-доброто изкуство в света, показано със смайващ блясък), Летните градини, площад Растрели, Катедралата Смолни, Аничковия дворец, паметника на Екатерина Велика, Площада на изкуствата, Държавния руски музей, площад Конюшенная, храма Спас на крови (храм с респектиращи куполи, брилянтни цветове, внушителни мозайки), канала Грибоедов.

*Предлагаме ви нощен круиз по река Нева. Едно от най-приятните неща, които човек може да направи е да се разходи с корабче по река Нева и каналите ѝ. Тъй като Петър I е мечтал в неговия град всички да се возят с лодки, архитектите са го построили така, че да е най-красив, гледан от водата. Наистина прилича на приказен град, всяка сграда е абсолютно различна от съседните, отделно, че зад почти всяко здание стои дълга и любопитна история. Най-атрактивният момент, който туристите очакват с нетърпение през нощта, е вдигането на мостовете. Тогава корабите преминават като фантастични видения, движещи се по светлинните отблясъци на реката. Нощувка.

3 ден / 18.06.2019 Санкт Петербург
Екскурзия до Русия - Москва и Санкт Петербург

Закуска. Отпътуване за Петерхоф (Петродворец). В съветската епоха, този поразяващ въображението архитектурен ансамбъл от дворци и паркове, възникнал в южния край на Финския залив около лятната резиденция на император Петър Велики, е наричан Петродворец, но спокойно би могъл да носи и названието Дворец на фонтаните. Сред великолепните дворци и паркове са разположени 176 фонтана с най-различни размери, форми и стилове, както и четири живописни водни каскади. Освен тях в Петерхоф ви очакват още няколко музея, сред които един на восъчните фигури и друг на часовниците, част от скъпоценностите на Екатерина II Велика, готически параклис, вила в „помпейски” стил, издържана в стила на именията на древноримската аристокрация и др. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време. Нощувка.

4 ден / 19.06.2019 Санкт Петербург
Екскурзия до Русия - Москва и Санкт Петербург

Закуска. Отпътуване за Царско село (днес град Пушкин). Великолепният комплекс, смятан за един от шедьоврите на световната архитектура, е разположен на двайсетина километра от центъра на Санкт Петербург. Състои се от пищно украсени дворци в стил барок, рококо и класицизъм, красиви паркове с живописни алеи, образуващи сложни плетеници, романтични езера, мостове и павилиони, старинни черкви и къщи, улици и площади. Най-впечатляващото място за посещение там е Екатерининския дворец, който е блестящ образец на руския барок. В резиденцията на императрица Екатерина I, преустроена от прочутия архитект Франческо Растрели, се намира едно от чудесата на света – Кехлибарената стая. След като следите на оригинала, отмъкнат от хитлеристите през Втората световна война, така и не бяха открити, през 1979 г. започна нейната реконструкция по скици и снимки. Тя приключи през 2003 г. и днес новата Кехлибарена стая смайва със същия блясък и великолепие, както и оригиналът при завършването му преди три века. Връщане в Санкт Петербург. Посещение на Ермитажа – със своите безброй шедьоври, изложени в безкрайния лабиринт на 1000-те зали, това е един от най-богатите и реномирани музеи в света. Сред безценните произведения на античното, руското, западноевропейското и източното изкуство, се открояват изключително богати колекции от древногръцка керамика, древноримски склуптури, златни предмети и платна на Леонардо да Винчи, Рафаело, Тициан, Рубенс, Караваджо, Моне, Реноар, Гоген, Пикасо, Матис и други, изложени в невероятно красивите салони с изографисани тавани, златни листа, малки пластики от яспис и кехлибар. Малахитовата зала, оформена почти изцяло от наситено зеления минерал, добиван в Урал, е сама по себе си шедьовър. Нощувка.

5 ден / 20.06.2019 Санкт Петербург – Москва

Закуска (сух пакет). Ранно заминаване за Москва със скоростния влак Sapsan. Пристигане преди обяд в руската столица. Начало на туристическа обиколка: Червения площад (любимо място не само на туристите, но и на московчани, който заедно с Кремъл е включен в Списъка за световно наследство на ЮНЕСКО през 1990 г.), катедралата Василий Блажени (с кръглите си брилянтно оцветени куполи църквата прилича на замък от приказките, построена е по времето на Иван Грозни през 1550 г., след победа над татарите, днес тя е едно от архитектурните чудеса на света), мавзолея на Ленин, храма на Христос Спасителя (построен в знак на благодарност към Бог за помощта и застъпничеството в трудните времена за Русия и преди всичко войната срещу Наполеон през 1812 г.), улица Тверская, улица Нови Арбат и Кутузовский проспект, Новодевичи манастир (вероятно най-добре познатият манастир в Москва, построен през 1524 г. от принц Василий III в чест на победата при Смоленск, останал непокътнат от XVII век досега), Болшой театър (най-влиятелната културна институция на Русия, процъфтяваща както при управлението на царете, така и на съветските държавни ръководители, чийто репертоар все още се състои предимно от руска класика), парк Горки и Московския университет, откъдето се разкрива прекрасна панорама към града. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време.

*Предлагаме ви разходка с корабче по река Москва. Най-добрият и отпускащ начин да видите едни от най-важните забележителности на руската столица е от борда на корабче по време на мини круиз. Особена романтика и естествена украса придават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер, когато са прекрасно осветени. Нощувка

6 ден / 21.06.2019 Москва
Екскурзия до Русия - Москва и Санкт Петербург

Закуска. Посещение на Кремъл – сърцето на стара Москва. Сред укрепените стени на Кремъл започва нашето зашеметяващо пътешествие през начина на живот на богатите и знаменити царе. В Оръжейната палата се съхраняват повече от 4000 предмета от XII в. до 1917 г. Тук се намира една смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже, сложни минисветове, поръчани като подаръци от царете на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. На Катедралния площад се намират и църквите Успение Богородично (главния катедрален храм на руската държава, в която са били коронясвани принцове, царе, императори и глави на руската православна църква), Благовещение, Архангелска (мястото, където са погребани редица руски владетели, вкл. Иван Грозни). Пешеходният тур продължава из чаровните улички на Стари Арбат.

Екскурзия до Русия - Москва и Санкт Петербург*Следобяд по желание посещение на Третяковската галерия. С 62-те зали и около 100 000 картини тази галерия притежава най-голямата и най-значима колекция на руско изкуство от XIX и XX в. в света. Галерията претърпя десетгодишен ремонт и разширяване. Дори с удвоена изложбена площ, само 5 процента от нейната колосална сбирка може да бъде изложена наведнъж. Основополагащата част на смайващата сбирка от произведения на изкуството е завещана на Москва от богатия търговец П. М. Третяков през 1892 г. В нея преобладават творбите от XIX в., към които се добавят по-късните държавни откупки. В първите десетилетия на XX в. руските художници са в авангарда на европейското изкуства и творбите на Кандински, Шагал и Малевич са изложени тук. Друга основна атракция е изключителната сбирка от икони от XI в. Главната галерия датира от началото на XX в., великолепна сграда в руския ар нуво стил, която включва в себе си и дома на Третяков.

*Предлагаме ви вечеря в типичен руски ресторант с програма. Нощувка.

7 ден / 22.06.2019 Москва

Закуска. Целодневна екскурзия до Сергиев посад. Сергиев посад, известен също като Загорск, е важно поклонническо място. Намира се на около 70 км от Москва. Това е перлата на „Золотое кольцо“ около Москва. Първоначално представлява един укрепен православен манастир, Троице-Сергиева лавра, а с течение на времето се разраства до град. Троице-Сергиевата лавра днес е прочут руски манастир, разположен в центъра на град Сергиев Посад, основан е от Св. преподобни Сергий Радонежски, който около 1345 г. издигнал на това място малък дървен храм, посветен на Светата Троица. Поради големия духовен авторитет на Св. Сергий, манастирът бързо укрепнал. Разрушен през 1408 г. от хан Едигей, той скоро бил възстановен и станал център на книжовното дело, иконописта и приложните изкуства. След Октомврийската революция Троице-Сергиевата лавра била закрита през 1920 г., манастирските сгради били предоставени на различни учреждения, които ги ползвали и за жилища. Лаврата била върната на Руската православна църква през 1945 г., манастирският живот бил отново възобновен и тя отново станала център на духовното образование. В нея били разположени много от административно-управленческите структури на Московската патриаршия, а към Академията бил създаден самобитен църковно-археологически музей. След 1983 г. центърът на Московската патриаршия бил официално преместен в Свето-Даниловия манастир, но Троице-Сергиевата лавра запазила статуса си  на главен център на монашеския живот и религиозно-възпитателна дейност.

*По време на целодневната екскурзия има възможност за обяд.

Връщане в Москва. Нощувка.

8 ден / 23.06.2019 Мосва – София Закуска (сух пакет). Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 08.20 часа с полет на Aeroflot. Кацане на летище София в 11.35 часа.

Полетно разписание ( Аерофлот):

16.06.2019  София Т2 – Москва  12:30 – 15:35ч

16.06.2019 Москва – Санкт Петербург 18:20 – 19:40ч

23.06.2019 Москва – София Т2 08:20 – 11:35ч

ПАКЕТНИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

дати: възрастен в двойна стая единична стая
16.06 – 23.06.2019г. 2865 лв 3471 лв
ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
 • Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург Москва – София с вкл. лет. такси (150 € към 15.11., подлежат на препотвърждение);
 • Билет за втора класа със скоростния влак SAPSAN от Санкт Петербург до Москва;
 • Трансфер летище Пулково (Санкт Петербург) – хотел;
 • Трансфер хотел – гара Московска (Санкт Петербург);
 • Трансфер гара Ленинградска (Москва) – хотел;
 • Трансфер хотел – летище Шереметиево (Москва);
 • 4 нощувки със закуски в хотел Москва 4**** (или подобен) в Санкт Петербург;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Бета 3*** (реновирани стаи) в Москва;
 • Панорамна туристическа обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод на български език;
 • Целодневна екскурзия до Петерхоф с включени входни такси, транспорт, слушалки и местен екскурвовод на български език;
 • Екскурзия до Царско село (гр. Пушкин) с включени входни такси за Екатерининския дворец, транспорт, слушалки и местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на Ермитажа с включени входни такси, транспорт, слушалки и местен екскурзовод на български език;
 • Панорамна туристическа обиколка на Москва с посещение на храма Христос Спасител с местен екскурзовод на български език ;
 • Туристическа обиколка на Кремъл с включени входни такси за Оръжейната палата, транспорт, слушалки и местен екскурзовод на български език;
 • Посещение на една от православните църкви в Кремъл (Благовещенска, Архангелска и Успенска) с местен екскурзовод на български език (вкл. слушалки);
 • Целодневна екскурзия до Сергиев Посад с включени входни такси, транспорт и местен екскурзовод на български  език;
 • Водач от България по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • Такса за издаване на руска виза – 120 лв. (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на заминаване, 1 цветна снимка паспортен формат, попълнена визова анкета);
 • Круиз по р. Нева – 55 (при минимум 15 записани, включва трансфери, обслужване на български език,
 • билет за кораба, с начален час след полунощ по време на отварянето на мостовете, ~1 ½ часа)
 • Вечеря в Николаевски дворец в Санкт Петербург с фолклорна програма след вечерята – очаквайте цена. (включва трансфер; вход за двореца; фолклорна програма с продължителност 1 час и 50 минути, в две части от 45 минути с антракт 20 минути, по време на който на гостите се предлагат плодове, канапе с червен хайвер, шунка, руски колбаси, сирене, водка, шампанско, червено вино, минерална вода, сок, безалкохолни напитки)
 • Круиз по р. Москва – 45 € (при минимум 15 записани, включва трансфери, обслужване на български език, билет за кораба, продължителност ~2 часа)
 • Посещение на Третяковската галерия – 35 € (при минимум 10 записани, включва трансфери, входна такса и обслужване на български език) 
 • Вечеря с фолклорна програма в Москва „Удивительная Россия“ (представени са различни руски региони с национални песни и танци. Вечерята е с неограничено количество вино и водка. Започва в 19.30 часа) – 70 € (при минимум 10 записани, включва трансфери и обслужване на български език)
 • Обяд в ресторант „Руский дворик” по време на целодневната екскурзия до Сергиев Посад – 35 € (при минимум 15 записани)
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ на ЗКЕвроинс/ „Мондиал Асистанс“ за лица над 65 г.: 20 лв;
 • По желание при сключване на договора и заплащане на депозита – сключване на застраховка “Отмяна на пътуване на ЗК Евроинс или на ЗК Мондиал Асистанс (при интерес ще изясним условията).

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:

 • авансово плащане от 50% при записване;
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване /по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок/.

2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 45 дни преди датата на пътуването. След този срок потребителя дължи следните неустойки:

 • от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване – 30% неустойка от общата цена на пътуването;
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от общата цена на пътуването;
 • от 14 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% неустойка от общата цена на пътуването.

3. Необходими документи:

 • трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие на международен паспорт.
 • паспортен и визов режим: необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове.
 • минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.

4. Необходими документи за виза:

 • международен паспорт;
 • ксерокопие на паспорта;
 • попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
 • една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване. ПОТВЪРДЕНА!
 • промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване.

 

Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис