Екскурзия до Русия – Москва и Санкт Петербург – 31.05.2018


ЕКСКУРЗИЯ ДО РУСИЯ

 БЕЛИТЕ НОЩИ В САНКТ ПЕТЕРБУРГ И ДОСТОЛЕПИЕТО НА МОСКВА

8 ДНИ, 7 НОЩУВКИ

ДАТА: 31.05 – 07.06.2018

Програма с 4 нощувки в Санкт Петербург по време на Белите нощи и 3 нощувки в Москва.

Богата екскурзионна програма с екскурзовод на български език!

Водач на български език по време на цялото пътуване

ПРОГРАМА

1 ден / 31.05.2018 – София – Санкт Петербург
Отпътуване от летище София в 12:30ч. с полет до Мосва с авиокомпания Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч. След кратък престой в 18:20ч. полет Москва –
Санкт Петербург. Кацане в Санкт Петербург в 19:40ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*. Нощувка.

2 ден / 01.06.2018 Санкт Петербург
Екскурзия до Русия - Москва и Санкт ПетербургЗакуска. Панорамна полудневна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език: известните булеварди на Петербург – Невски проспект, център на социалния и културен живот на града, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Кузнечний пазар, кварталът на Достоевски, Казанската катедрала, храмът „Възнесение Христово“ и др.
Продължаваме с разглеждане на Юсуповски дворец. Дворецът е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на "енциклопедия" на петербургския аристократичен интериор. Докато преминаваме през изящно декорираните коридори на Двореца, пред вас се разкрива и цялата история на загадъчното убийство на Распутин. Нощувка .

3 ден / 02.06.2018 Санкт Петербург
Екскурзия до Русия - Москва и Санкт ПетербургЗакуска. Екскурзия до Петерхоф / Петродворец / – извънградската лятна резиденция на Петър I-ви, разположена на брега на Финския залив, включен в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Главна украса се явяват стотици фонтани, с прекрасни паркове и градини, преливащи една в друга и великолепни каскади. Безспорно главната атракция на двореца е Голямата каскада, която е съставена от няколко водопада и десетки фонтани, и позлатени статуи. Връщане в Санкт Петербург.
Следобед обзорна екскурзия в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р.Нева.  Държавният музей „Ермитаж“ е един от най-големите световни художествени музеи и е разположен в зашеметяващия „Зимен дворец“. Колекцията му се слави с около 3 милиона произведения на изкуството, само оригинали. Изложбите вземат място в Зимния дворец, както и в „Малкия”,
4 ден / 03.06.2018 Санкт Петербург

Екскурзия до Русия - Москва и Санкт ПетербургЗакуска. Автобусна екскурзия до голямото имперско владение Царско село / Пушкин – комплексът е разположен на 25 км от града, едно от извънградските имения на династия Романови, според някои то превъзхожда по величие и изключителност френския Версай. Най-впечатляващото място е Екатеринския дворец, който е блестящ образец на руския барок,  забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, в него се намира прочутата Кехлибарена стая, ще разгледаме и  парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Нощувка .
По желание – вечеря в традиционен ресторант „Демидов“ с фолклорна програма – 40 евро.
5 ден / 04.06.2018 Санкт Петербург – Москва
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до жп гарата. Отпътуване с високоскоростния влак Сапсан за Москва /около 4 часа/. Настаняване в хотел 4*. Запознаване със забележителностите на града на борда на корабче по река Москва. Разходката продължава около час и половина и е атрактивен начин за разглеждане на забързаната руска столица.
Ще имаме поглед върху историческия център – Кремъл, Покровския събор, Парка на Културата, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, др. Нощувка .
6 ден / 05.06.2018 Москва

Екскурзия до Русия - Москва и Санкт ПетербургЗакуска. Туристическа обиколка на Москва: най-популярните и атрактивни места в космополитна Москва – Червения площад, Манежния площад, Московския държавен университет, Болшой театър,  възстановения храм на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, моста Багратион, Новодевическия манастир, Воробьовые горы, Парк Победы, Поклонная гора, Мосфилм, Патриаршеския мост, моста Багратион, Белия дом, Деловия център.
Следва обиколка на територията на Кремъла и Кремълските катедрали. Символът на Москва впечатлява с просторните си площади, парадните дворци и златоглави храмове. Уникалността на Кремъл се изразява в това, че на неговата територия се съхраняват царски дворци в староруски стил и дворци от Новото време, тук се намира и резиденцията на президента на Русия. Катедралният площад е ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са  най-известните отворени за посетители храмове. Известни са също така и най-голямото оръдие Цар Tоп и най-голямата камбана Цар камбана. Нощувка
7 ден / 06.06.2018 Москва

Екскурзия до Русия - Москва и Санкт ПетербургЗакуска. Посещение на Третяковската галерия – централния московски музей, където е събрана най-богатата колекция от картини на руските майстори от началото на 10 в. до началото на 20 в., изложени са шедьоври, превърнали се в символ на цели епохи. Една от емблематичните творби е потрета на руския цар Иван Грозни, който показва руския владетел посърнат от угризения след като е убил собствения си син. Третяковската галерия сама по себе си е  красива сграда – национален дворец на изкуството. Фасадата напомня за руските народни приказки и е дело на известния руски художник Виктор Васнецов. Следобедът остава свободен за шопинг в последния момент. Нощувка
8 ден / 07.06.2018 Мосва – София Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за директен полет в 08:20ч. от Москва, кацане в София в 11:35ч.

Полетно разписание ( Аерофлот):

31.05.2018  София Т2 – Москва  12:30 – 15:35ч

31.05.2018 Москва – Санкт Петербург 18:20 – 19:40ч

07.06.2018 Москва – София Т2 08:20 – 11:35ч

ПАКЕТНИ ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ

дати: възрастен в двойна стая единична стая
31.05 – 07.06.2018г. 2455 лв 2944 лв
ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
 • Самолетни билети София – Москва – Санкт Петербург и Москва – София с АК "Aeroflot";
 • Пътнически и летищни такси в размер на 124 евро към 27.10.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
 • 1 брой ръчен багаж до 10 кг и 1 брой чекиран багаж до 23 кг на пътник;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Билет за високоскоростен влак "Сапсан" по направление Санкт Петербург – Москва;
 • 4 нощувки в Санкт Петербург в хотел Moscow 4* (или подобен) с включена закуска;
 • 3 нощувки в Москва в хотел Izmailova Delta 4*  (или подобен) с включена закуска;
 • Трансфер с автобус по време на екскурзионната програмата (където е необходимо);
 • Лицензиран български екскурзовод по време на цялото пътуване;
 • Всички упоменати в програмата екскурзии:
 • Медицинска застраховка с покритие 30000 €.

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • Такса за издаване на руска виза – за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център – 120 лв. ;
 • Лични разходи
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г: 13 евро за 8 дни;
 • Вечеря в традиционен руски ресторант „Демидов“ с фолклорна програма – 40 евро (включва двупосочен трансфер от хотела, менюто включва 4- степенно меню, 50 мл руска водка, вода, кафе/чай)
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Вижте причините за отмяна, условията  и премията за застраховане: Тук  Препоръчваме тази застраховка при резервации по ранни записвания!

Забележка: Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат предварително в България

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:

 • авансово плащане от 50% при записване;
 • пълното плащане трябва да е извършено най-късно до 45 дни преди датата на пътуване /по промоционални оферти за ранни записвания пълното плащане трябва да е извършено в указания за съответната оферта срок/.

2. Анулационни срокове:
Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация на пътуването), без да дължи неустойка е 45 дни преди датата на пътуването. След този срок потребителя дължи следните неустойки:

 • от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване – 30% неустойка от общата цена на пътуването;
 • от 29 до 15 дни преди датата на пътуването – 50% неустойка от общата цена на пътуването;
 • от 14 дни до 0 дни преди датата на пътуването – 100% неустойка от общата цена на пътуването.

3. Необходими документи:

 • трите имена на латиница по международен паспорт, ЕГН и копие на международен паспорт.
 • паспортен и визов режим: необходима е виза и тя следва да бъде получена предварително. Не се издават визи на граничните пунктове.
 • минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на свършването на срока на действие на визата.

4. Необходими документи за виза:

 • международен паспорт;
 • ксерокопие на паспорта;
 • попълнена визова анкета https://visa.kdmid.ru;
 • една снимка /цветна, с размери 3,5 х 4,5 см/.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 34. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 14 дни преди датата на отпътуване.
 • промоционални цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • необходимо е да притежавате валиден задграничен паспорт и виза за Руската федерация. Минималната препоръчителна валидност на паспорта е 6 месеца, считано от датата на изтичане на срока на действие на визата. На територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден паспорт. Задължително изискване е визата да бъде поставена на валидния документ за пътуване.

 

Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис