Екскурзия до Йордания – Октомври 2020 с водач


ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ

ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ С ВСИЧКО НАЙ-КРАСИВО ОТ ЙОРДАНИЯ

28.10 – 01.11.2020 / 4 нощувки, 5 дни

София – Акаба – Петра – пустинята Уади Рум с джип сафари – Мадаба – Небо – Мъртво море – Джераш  – Аман – Акаба – София

Потвърдена група с водач от RSP Travel!

Във връзка с наложените ограничителни и епидемиологични мерки в Йордания и поради коренното им разминаване с нашите критерии за качествена почивка или екскурзия, временно преустановяваме предлагането на тази дестинация!

ПРОГРАМА:

28.10.2020 / София – Акаба – 14:35 ч. събиране на групата на Терминал 2, София в 16:35 ч – директен полет до Акаба, Йордания. Акаба – курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. От града, се разкрива уникална гледка към 4 държави едновременно – Йордания, Египет, Израел и Саудитска Арабия.

Посрещане от местната агенция партньор, настаняване в хотел 4*, вечеря и нощувка.

29.10.2020 / – Акаба – Петра – пустинята Уади Рум

Екскурзия до Йордания - ПетраЗакуска в хотела. Отпътуване за каменния град Петра, наричан е още розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата на новите Седем чудеса на света на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50 метрова Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. Особено интересни са резервоарите, каналите и дренажите, благодарение на които жителите на Петра са имали вода. Първите доказателства, че по тези земи са живели хора са от 1000 г. пр. н. е.. От IV в. пр. н. е. до VII век след н. е. градът е важен търговски център, в който живее арабското племе набатеи.

Общо ходенето пеша е около 4 км – предвидете си удобни дрехи и обувки.

Екскурзия до Йордания - пустинята Уади РумПродължаваме към пустинята Уади Рум (Wadi Rum). Тя започва след Петра. Смята се, че допълнителните камъни и пясъка, необходими за строежа на града, са носени от тук. Уади Рум е истинско предизвикателство за катерачите и откривателите. Накъдето и да си обърне погледа човек вижда скали и дюни с червеникав цвят. Има образувания с около 2000 метра височина и скални рисунки на повече от 4000 години, които се появяват внезапно пред погледа. Това е удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” – мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са се подвизавали по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Уади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Ще имате възможност да се насладите на невероятно красивия пустинен залез и изящното звездно небе. Вечерта ви очакват забавления край огъня в бедуинския лагер, където ще се запознаете с техните носии, музика и танци. Вечеря и нощувка в пустинята в бедуинска Делукс палатка с топла и студена климатизация и самостоятелна баня.

30.10.2020 – Пустинята Уади Рум и джип сафари – Мадаба – Небо – Река Йордан – Мъртво море

Екскурзия до Йордания - мозайките в МадабаЗакуска в пустинята в бедуинското селище. Следва едно невероятно преживяване – 2-часово джип сафари сред необикновени пясъчни дюни с размерите на планини, обагрени в розово-червено в пустинята Уади Рум. След сафарито отпътуване за древния град Мадаба, едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката църква „Св. Георги”, т.н. “мозаечна карта” на Обетованата земя е изработена от около 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и е уникална за времето си с абсолютно точното географско разположение на изобразените места. Смята се, че целият й размер е бил 6 на 15,6 метра. Днес може да се види само около ¼ от нея, но пак впечатлява прецизността и търпението, с което са изобразени поля, гори, равнини, реки, храмове.

Отпътуване към планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината.

Планината Небо е свещено място за християни, мюсюлмани и евреи. Когато Моисей застава на нейния връх, Бог му показва обетованата земя. От Небо тя наистина се вижда цялата, а в ясно време погледът стига дори до Йерихон и Йерусалим. След като се насладите на гледката, можете да влезете в църквата, да запалите свещ. Да чуете историята за Моисей, който е погребан в планината Небо от самия Бог и за пророка Муса (аналог на Моисей според ислямската традиция), чийто гроб се намира недалеч от планината. Преданията и легендите, свързани с мястото са безброй, стига само да имате желание да слушате. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб. Следва посещение на река Йордан и мястото, където Иисус Христос е покръстен от Йоан Кръстител. След това се насочваме към Мъртво море. Контрастът между великолепието на живота в Червено море и застиналите, причудливи фигури образувани от сол в Мъртво море е невероятен. И най-любопитното е, че водите му са лечебни. В тях има съставки, които успяват да преборят всякакви кожни заболявания. Дори такива, които са смятани за нелечими. По крайбрежието са разположени хотелски комплекси и клиника, в която прииждат хора от цял свят. Особено забавно за плажуващите за първи път на Мъртво море е, че не могат да потънат. Заради високата соленост на водата, можете просто да се изтегнете на нея и да лежите спокойно, докато четете книга или вестник.

Настаняване в хотел 4* на Мъртво море. Вечеря и нощувка.

31.10.2020  / – Мъртво море – Джераш –  Аман

Екскурзия до Йордания - ДжерашЗакуска в хотела и отпътуване към Джераш (древноримският град) – Градът Гераса (Gerasa) е построен през II в. пр. Хр. и се превръща в един от десетте велики града на римската империя. През 749 година няколко силни земетресения го разрушават и той остава погребан в земята чак до XIX век. Днес, по съхранените римски останки в Джераш (Jerash) (по името на съвременния град, който се е развил недалеч от Гераса), човек лесно може да си представи как е изглеждало мястото. Запазени са площади, фонтани, улици, театри, бани, пазари, хиподрума, жилища – сякаш римляните ей сега ще излязат от домовете си и ще се смесят с туристите. В запазения римски град се провежда и тримесечен летен фестивал с много концерти и спектакли – смята се за едно от най-големите културни събития в региона. 

След разглеждането на Джераш следва отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман и вечерна разходка в модерната част на града с водача на групата.

Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Аман.

01.11.2020 /неделя/ – Аман – обяд по път – Акаба

Екскурзия до Йордания - АманЗакуска в хотела. Следва обиколка на Аман – един уникален град, съчетаващ хилядолетна история с модерното съвремие, западната с източната култура. Белият град Аман – издигнат от бели и розови камъни е столицата на Йордания. Той се разпростира на 19 хълма, които се наричат джабали. А джабалът, който ще посетите, се нарича Цитаделата. На него е имало живот още преди 18 000 години и все още могат да се видят следи от обитателите му през различните епохи: пещерите, в които са живели хората от Бронзовата епоха; храмът на Херкулес; дворецът Умаяд; римски амфитеатри и византийски църкви. Разположен е на 19 хълма, с преобладащо ниски къщи от бял камък, откъдето идва и името му: “Белият град”. Ще разгледаме Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата.

Отпътуване към Акаба. Обяд по пътя за Акаба.

Пристигане в Акаба, при възможност свободно време за разходка из Акаба. Йордания има един излаз на Червено море, мястото, на което се срещат морските пътища, идващи от Азия, Африка и Европа и се събират тук в Акаба (Aqaba). Малък град, обрасъл с палми и заобиколен от червени планини. В него най-привлекателни за туристите са възможностите за гмуркане и шнорхелинг. Кораловите рифове във водите на Акаба са едни от най-красивите в света.

В 21:05 ч следва полет Акаба – София–––––––––

––––––––––––––––––-

Полетно разписание Ryanair:

 • 28.10.2020 – София, Терминал 2 16:35 ч. – Акаба 19:30 ч.
 • 01.11.2020 – Акаба 21:05 ч. – София, Терминал 2 – 00:10 ч. на 02.11.2020

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

възрастен в двойна стая единична стая двама възрастни и дете 4–10 г.
1814 лв 2030 лв 4848 лв

Пакетната цена включва:

 • самолетни билети с Ryanair с включен малък ръчен багаж с размери 40х20х25 см и голям ръчен багаж до 10 кг и с размери 55х40х20 см.
 • приоритетно качване за нашите клиенти – по този начин се гарантира качването на ръчния багаж в самолета и се избягва реденето на опашка
 • гарантирани съседни места на една резервация
 • местен екскурзовод на български език или английски език с превод по време на цялата екскурзионна програма
 • с водач от представител на RSP Travel по време на целия престой
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Акаба – Lacosta Hotel 4* или подобен/напитките се заплащат допълнително/; 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* на Мъртво море – Ramada Hotel 4* или подобен /напитките се заплащат допълнително/
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в  Аман – Corp Hotel 4* или подобен /напитките се заплащат допълнително/
 • 1 нощувка със закуска и вечеря/ зарб – агнешко месо със зеленчуци в трап и шведска маса/ и фолклорна програма в пустинята в бедуинско селище в Делукс палатка с топла и студена климатизация и самостоятелна баня – в Hillawi desert / или подобно 
 • 1 обяд в последния ден от пътуването
 • 2-часово сафари в пустинята с джипове
 • всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;
 • всички трансфери с луксозен климатизиран автобус/микробус
 • такса за хотелите
 • малка бутилка с вода на ден/на човек
 • медицинска застраховка на стойност 10000 Е на ЗК Уника

Цената не включва:

 • доплащане за чекиран багаж до 20 кг – 98 лв. Семейство може да се комбинира в един чекиран багаж. Багажът се заявява при резервацията, при допълнително заявяване цената е по-висока /около 80 евро/! Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията! 
 • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 7.00 лв., над 70 г. – 14 лв.
 • застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Препоръчваме тази застраховка при резервации по ранни записвания! 
 • бакшиши за шофора и екскурзовода по 5 долара на ден/на човек, заплащат се задължително при пристигането в Йордания
 • обяд (с изключение на последния ден)
 • разходи от личен характер
 • виза – към момента при кацане в Акаба не се заплаща виза, местните власти винаги имат право да променят тези условия, ще бъдете информирани преди заминаване дали има промяна

Начин на плащане:

 • депозит – 30% при резервация. Преди да се заплати депозита, задължително потребителят се запознава с договора и общите условия и само тогава се пристъпва към плащане!  
 • второ плащане в размер на 35% до 28.06.2020, окончателно доплащане до 28.09.2020.
 • резервацията се счита за потвърдена само след подписване на договор и плащане на депозит. При подписан договор, но без извършено плащане до 24 часа / определена дата, резервацията се анулира!

Необходими документи:

 • данните от валиден международен паспорт. Тази информация ни трябва за договора, за закупуване на самолетните билети и медицинската застраховка!
 • за деца до 18 години, пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Срокове за анулации и неустойки:

 • до 30 работни дни преди датата на заминаване – без неустойка, заплащат се само анулационните такси на авиокомпанията
 • от 29 до 11 работни дни – 50% неустойка;
 • от 10 работни дни до деня на пътуване – 100% неустойка
 • изискване за минимален брой туристи: потвърдена дата! При 15 и повече човека групата ще е с водач от България

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • самолет
 • автобус / микробус

 Допълнителна информация  

 • екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • климат: в по-голямата си част Йордания попада в тропичния климатичен пояс. Времето е топло, сухо и безоблачно през цялата година с ясно изразен пустинен характер. В района на Мъртво море и крайбрежният град Акаба на брега на Червено море дневните температури варират от 21°C през януари до 40°C през юли и август. През зимните месеци от ноември до март нощите са студени с температури между 8 и 15°C. През останалата част от годината нощните температури са между 17 и 25°C.
 • официалната валута е Йордански динар (JD или JOD): 1 лев = 0.41 JD / 1 евро = 0.80 JD / 1 долар =0.70 JD
 • за престоя ви в Йордания е добре да носите във вас долари или йордански динар, ако не успеете в България да си обмените динари, екскурзоводът ще ви покаже място за обмен на валута
 • приблизително на ден са ви необходими 25 динара за малък обяд и дребни сувенири
 • в Йордания алкохолът е разрешен за туристи и се сервира в хотелите и заведенията, както и се продава свободно в магазините

 

етикети:екскурзия до йордания,йордания екскурзия,екскурзия до петра, екскурзия до петра йордания, екскурзия до аман, екскурзия до акаба, екскурзия до джераш,петра екскурзия,петра йордания,уади рум йордания,вади рум йордания,екскурзия мъртво море,река йордан


Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис или оторизираните ни партньори.