Екскурзия до Индия – Златния триъгълник


ЕКСКУРЗИЯ ДО ИНДИЯ

ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК 

София – Делхи – Aгра – Джайпур – Делхи – София

16.09 – 23.09.2018 / 8 ДНИ,  7 НОЩУВКИ

С водач от България!

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник с водач от България

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата – величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи. 

ПРОГРАМА:

Първи ден / 16.09.2018 – София – Истанбул Среща на летище София с водача на групата в 15:50 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 17:50 ч. с Турски авиолинии, TK 1032. Полет от Истанбул за Делхи в 20:20 ч. – TK 716

Втори ден / 17.09.2018 – Делхи

Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел Crowne Plaza, Okhla 5* в Делхи или подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник с водач от България - Кутаб Минар09:30 часа – Полудневната ни обиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb). Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 1562 г и продължава 8 год. Разходката продължава с Новия град Делхи (New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хинду храм Лакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) – мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) на Резиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интересна смесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.

Посещение и разглеждане на Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Фото пауза до храма Лотус. Вечеря и нощувка в хотела.

Трети ден / 18.09.2018 – Делхи – Агра

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник с водач от България - АкшардамЗакуска. 08:00 часа – начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО – наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Джама Масджит (Jama Masjit) – най-голямата джамия в Азия (разглеждане отвън), построена от Шах Джахан, най-крупния архитектурен проект на империята на Моголите. Обиколката продължава с разходка по Чанди Чоук (Chandni Chowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, където ще усетите емоцията на ориенталските пазари. Посещение на Акшардам – осмото чудо на света. Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан.

По път, разглеждане и на Храма Лотус, популярния молитвен дом на Бахайската религия, архитектурата му е вдъхновена от лотоса – изключително красиво цвете, символ на чистотата. Храмът Лотос е разположен сред девет големи водни басейни, които не само подчертават красотата на сградата, но и играят значителна роля в естествената охладителна система на молитвената зала.

Отпътуване за Агра. Настаняване в хотел Mansingh Palace 5* или подобен. Вечеря и нощувка в Агра.

*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 35 щатски долара.

Четвърти ден / 19.09.2018 – Агра  

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник с водач от България - Агра ФортЗакуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце (включена в цената) – легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.

Посещение на Агра Форт (включено в цената) – Крепостта Агра, позната като червената крепост, е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. Вечеря и нощувка.

Пети ден / 20.09.2018 – Агра – Джайпур 

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник с водач от България - Фатехпур СикриЗакуска. Отпътуване за Джайпур. По пътя посещение на Фатехпур Сикри (включена в цената) – столицата на великия моголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Комплексът е красиво съчетание на сгради и паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел Mansingh Jaipur 5* или подобен. Вечеря и нощувка.

Шести ден / 21.09.2018 – Джайпур 

Закуска. Екскурзия (включена в цената) до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт (Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур. По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх (Sawai Pratap Singh) през 1799 г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.

Екскурзия до Индия - Златният триъгълник с водач от България - ДжайпурЕзда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура, повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал – огледалния дворец и Джай Мандир – залата на победата.

Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец (City Palace) Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг (Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.

В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение. Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи. Вечеря и нощувка в Джайпур.

Седми ден / 22.09.2018 – Джайпур – Делхи  Закуска. Отпътуване от Джайпур за Делхи (около 6 часа). Пристигане в Делхи и настаняване в хотел Vivanta by Taj, Dwarka 5* или подобен. Свободен следобед. Вечеря и нощувка.

Осми  ден / 23.09.2018 – Делхи – Истанбул – София Закуска (сух пакет). Трансфер за полет TK 717, излитащ в 06:15 ч. Кацане на летище Истанбул в 10:30.

Полет TK 1031 в 15:35 ч. Кацане на летище София в 16:55 часа.

Край на пътуването!

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

възрастен в двойна стая единична стая трима възрастни
1068 евро / 2088 лв 1288 евро / 2518 лв 3184 евро / 6225 лв

Цената включва:

 • самолетен билет София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси и чекиран багаж 30 кг.
 • 1 нощувка със закуска във  Vivanta by Taj-Dwarka 5*  или подобен хотел в Делхи
 • 2 нощувки със 2 закуски и 1 вечеря в Crowne Plaza Okhla 5* или подобен хотел в Делхи
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Mansingh  Jaipur 5*  или подобен хотел в Джайпур
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в CMansigh Palace 5*  или подобен хотел в Агра
 • всички трансфери, екскурзии и посещения на забележителностите по програмата с климатизиран автобус;
 • екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български;
 • входните такси на посещаваните обекти и музеи по програмата;
 • езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур
 • водач от България по време на целия престой
 • представител на фирмата партньор в Индия;
 • медицинска застраховка със ЗАД „АРМЕЕЦ“ (покритие 10 000 евро за лица до 65 г.);

Пакетните цени не включват: 

 • Туристическа виза за Индия – 80 USD и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600×600 pixels).
 • допълнителна нощувка, ако се налага /по желание/;Лични разходи за храна, напитки, телефонни разговори и други, неупоменати в програмата
 • Бакшиши 30 USD / заплащат се в България, задължително се заплащат/
 • Такси за снимане камера по време на някои турове
 • Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД „Армеец

Важно:

Няма минимален брой участници за осъществяване на пътуването.
​​Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите – до 12:00 ч. в деня на заминаване

 • Цените са формирани при следния валутен курс: 1 USD = 0.92 EUR. При увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото агенцията си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.
 • Медицинската застраховка по пакетите за организирано пътуване е на ЗАД “ Армеец”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията „КОРИС БЪЛГАРИЯ“ ООД на тел. +359 2 90 30 130, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият е приет в лечебно заведение в състояние, в което е било практически невъзможно да се свърже с Асистиращата компания, Застрахованият е длъжен да се свърже с Асистанс компанията на посочените телефони, лично или чрез трето лице, в срок до 24 часа от момента, в който състоянието му позволи, но във всички случаи преди напускане на медицинското заведение.Когато Застрахованият е заплатил сам направените разходи, всички документи по конкретната претенция следва да се изпратят на Застрахователя в оригинал, в срок до 5 дни след завръщането на Застрахования в Р България.Адрес за кореспонденция и предявяване на щети: ЗАД „Армеец“, България, гр. София, ул. „Жолио Кюри“ №20, тел. + 359 2 81 90 941

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане, поредността на програмата и др.

Полетна информация:

16.09 София – Истанбул 17:50 – 19:10
16.09 Истанбул – Делхи 20:20 – 04:35  +1/17.09/
23.09 Делхи – Истанбул 06:15 – 10:305
23.09 Истанбул – София 15:35 – 16:55

Условия на записване:
• Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване.
• Депозит при записване 50% от стойността на пакета
• Сключване на договор за пътуване
• Доплащане на остатъка от сумата до 45 дни преди заминаването.

Необходими документи:
• Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• 2 снимки 5.08 см х 5.08 см;
• За младоженци и празнуващите годишнини – сертификат за сключен брак;
• За деца под 18 г., пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
 • От 59 работни дни до 40 дни – 70% от стойността на пакета
 • От 39 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Ваксини

 • Няма медицински изисквания за имунизации

Важна информация за издаване на виза за Индия:

Посолството на Република Индия в София въведе система за онлайн кандидатстване за визи считано от 10 юни 2013г.

Всички кандидати за виза трябва да попълнят и подадат формулярите си на адрес http://indianvisaonline.gov.in. Препорьчва се на кандидатстващите да прикачват и снимката си, когато подават документите си онлайн.

При попълване на формуляра за виза онлайн, кандидатите трябва да изберат ‘Bulgaria-Sofia’ от менюто, където трябва да се посочи ‘Indian Mission’, а именно индийското представителство, където ще бъдат подадени документите за виза. Това се отнася за български и македонски граждани, както и за гражданите на други държави, пребиваващи в България или Македония.

След като са попълнили и подали формуляра за виза онлайн, кандидатите трябва да разпечатат вече попълнения формуляр и да го подпишат. След като документите бъдат подадени онлайн, Посолството ще се свърже с кандидатите, за да ги информира за датата и часа, в които ще трябва да дойдат лично в Послоството, за да бъде проведено интервю, както и за вземане на биометрични данни.

Кандидатстващите за виза трябва да носят със себе си разпечатно копие на формуляра за виза, който са попълнили онлайн, две снимки с размери 5.08 см/ 5.08 см, както и всички необходими придружаващи документи за съответния тип виза, за който кандидатстват, а също така съответната такса, която трябва да се заплати в брой. Посолството ще се свързва с кандидатите за виза с цел насрочване на интервю най-рано на следващия работен ден след подаване на формуляра за виза онлайн или когато е възможно след това. Посолството ще провежда интервюта само в дните от понеделник до петък между 10.00 и 12.30 часа.

Съветват се всички кандидатстващи за виза да подават документите си поне 14 работни дни преди датата си на отпътуване за Индия.

Повече информация на официалния сайт http://www.indembsofia.org/bg/consular/visa/

 

Резервирайки, получавате 5% отстъпка от програмите на  ezikovi logo


Уважаеми клиенти, публикуваното в този сайт е с информационна и рекламна цел. Всичко съгласно чл.80 от ЗТ може да получите в нашия офис