Езиково пътешествие във Валенсия, Испания


UN VIAJE EN VALENCIA – EN EL CORAZON DE LA CULTURA Y LA HISTORIA !

ЕДНО ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ – В СЪРЦЕТО НА КУЛТУРАТА И ИСТОРИЯТА!

Пътувай и учи лесно испански език!

Дата: 05.10 – 12.10.2018 / 8 дни, 7 нощувки

/Включва празника на Валенсия на 8 и 9 октомври/ Да пътуваш и в същото време да учиш език е нещо повече от авантюра!

Пътувайте с нас и се забавлявайте, учете с нас и се наслаждавайте, почивайте с нас и се потопете в красотата и живата среда на испанския език!

Едно прекрасно предложение за това е 8-дневен интензивен курс (84 практически часа в естествена среда).

Подбрали сме за вас приятни апартаменти / къща, където настанени удобно ще можете да се отпуснете и насладите на неусетното навлизане в дълбините на испанския език. Ежедневни обучения ще се провеждат от лицензиран сугестопедагог, часовете минават неусетно с много игри, песни и забавление. В следобедните часове придружени от асистента (езиковия треньор) ще се потопите в живата атмосфера на Валенсия, където ще посетите забележителностите и ще говорите на испански, ще лудувате на плажа, ще разговаряте с испанци и ще пазарувате за вечерята, която сами ще си приготвите по типично испански рецепти. Ще научите много за културата и историята на третия по големина град в Испания и ще опознаете нравите на темпераментните валенсианци. Ще можете да се насладите на празненствата по случай празника на Валенсия, които завършват с празнични огньове е заря.

Ще посетите организиран готварски курс, където ще се научите да приготвяте паеля и сангрия, а на края на курса всички заедно ще си хапнете сготвеното.

Ще посетите град Xátiva (Хатива) – целодневна екскурзия с разглеждане на забележителности с екскурзовод на испански език.

По време на курса ще има срещи с испанец, с който ще можете да упражните всичко научено!

Можете да посетите кино или да обиколите града на колела, но всичко това ще се случи на място, когато се съберете и изберете какво обичате да правите.

За вас избрахме най-хуманния метод на преподаване – сугестопедагогичния в съчетание с естествена среда! Какъв е резултата? Елате и вижте! 

За кой е полезен този курс:

За всички, които обичат испанския език; за тези, които са учили, но все още са начинаещи; за хора изучавали испански език, но имащи бариера да говорят.

Преди да ви запишем нашият лицензиран преподавател сугестопедагог ще направи интервю с вас, за да можете да се запознаете и да добиете представа какво ще научите и какво точно представлява това обучение!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Цена на курса: 818 евро / 1600 лв. Цената е валидна за записвания до 20.07.2018!   

Отстъпка 3% от пакетната цена /няма комбинирани отстъпки/:

 • при записване на двама участника заедно
 • при 100% плащане при записване
 • при довеждане на нов участник
 • ако вече сте бил/а курсист на Езикови пътешествия

​–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Пакетната цена включва:

 • Дата на пътуването: 05.10 – 12.10.2018 /включва празника на Валенсия и Свети Дионис/
 • 7 нощувки / 8 дни в апартамент / къща
 • трансфер летище Кастейон– апартамент – летище Кастейон / разстояние от летището до Валенсия е приблизително 90 км.летище Кастейон– апартамент – летище Кастейон / разстояние от летището до Валенсия е приблизително 90 км.​/
 • 7 закуски
 • 5 обяда /в малък местен ресторант/
 • професионален готварски курс (3-4 астрономични часа) с включен обяд – приготвяне на паеля и сангрия и запознаване с типичната испанска кухня
 • целодневна екскурзия с влак до град Xátiva (Хатива) – включва билет отиване и връщане с влак (приблизително 50 мин. се пътува)
 • срещи с испанец (автентичен разговор)
 • учебни материали
 • обучение и асистенция (през целия престой от лицензиран сугестопедагог и асистент – езиков треньор)
 • сертификат за 84 учебни часа практически испански
 • медицинска застраховка с Асистантс на стойност 5000 Е на ЗК Уника
 • водач на групата от България

Цената не включва:

 • самолетен билет на авиокомпания Ryanair, който се купува в момента на резервацията /самолетният билет към 15.06.2018 е 135 евро с включен ръчен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 20 кг, но всеки ден цената се покачва, във ваш интерес е да се запишете възможно най-рано за курса/
 • разходи от личен характер
 • входове за музеи, кино, театър – ще се купуват на място при желание на курсиста

Начин на плащане:

 • 50 % при записване /самолетният билет се заплаща изцяло/
 • доплащане до 05.09.2018

Необходими документи:

 • валидна лична карта или международен паспорт
 • за деца до 18 години, които пътуват без родители или само с единия родител е необходимо да се изкара нотариално заверено пълномощно.

Срокове за анулации и неустойки:

 • до 30 работни дни преди датата на заминаване – без неустойка, заплащат се само анулационните такси на авиокомпанията при закупени самолетни билети
 • от 29 до 11 работни дни – 50% неустойка;
 • от 10 работни дни до деня на пътуване – 100% неустойка
 • изискване за минимален брой туристи: потвърдено заминаване!

Вид използвани транспортни средства по програмата:

 • самолет
 • автобус / микробус / влак (трансфери и екскурзии)

По преценка на асистента на място може да има разместване в програмата по дни, но всичко от програмата ще бъде реализирано!

Очакваме Ви!

Нашият девиз е „Аз говоря испански, пътувайки и забавлявайки се!

Вижте нашата видео презентация на прекрасната Валенсия

Качеството е Ultra HD и препоръчваме да гледате с висока резолюция! Наслаждавайте се!

Информация за празника на Валенсия и град Хатива

На 9 октомври хората във Валенсия празнуват денят на своята автономност. Това е датата, на която през 1238 г. Крал Хайме І влиза във Валенсия и освобождава града от управлението на маврите. Това е и денят на Сан Дионис – еквивалентът на Свети Валентин. На този ден е традиция мъжете да подаряват на жените марципанени сладки, наречени "мокадорас" увити в кърпичка. Всяка година сладкарите във Валенсия произвеждат стотици от малките марципанени фигури. Интересен факт е, че над 70 000 кг марципан се използват за производството на 200 000 мокадорас. По време на празничните дни по улиците на Валенсия ще може да се наслаждавате на един незабравим коктейл от много изкуство, култура, архитектура, традиционни танци, спектакли и пиротехническо шоу и най-вече много положителни емоции

Катедралата San Nicolás – Сикстинската капела на Валенсия. Този шедьовър наистина ще ви накара да затаите дъх, стенописи (фрески) върху над 2000 м2 площ. Реставрацията на този шедьовър е отнела 4 години. Разказът във фрески изразява от една страна историята на San Nicolás (Свети Никола), който в днешно време е добрия старец, който раздава подаръци на децата и историята на San Pedro Mártir. Това са двамата светци, на които е посветена църквата. Бароковия художник Dionís Vidal е оставил това наследство в края на XVII-ти век, което е възстановено благодарение на съвременна техника, обявена за революционна сред реставраторските среди. Църквата е отворена за посещения на 08.02.2016 г. Вход 5 Е/на човек.

Xátiva (Хатива) – В исторически мащаб е един от градовете с най-голямо значение в цялото Кралство Валенсия -13-19 век. Съперник на двата най-важни града от тази епоха- Валенсия и Ориуела. Родно място на папите Каликсто Трети и Алехандро Шести,и двамата от видната фамилия на Борджиите, обвързана с политически и любовни интриги ,но и допринесла много за развитието на културата във Валенсия.
С много богато културно наследство, въпреки че градът е бил изгарян до основи три пъти в историята си заради непокорството на гражданите му.
Крепостният замък надвиснал над града е обитаван в хронологичен ред от иберийски племена, римляни, маври и християни и пак в този ред е бил разширяван и обогатяван в аритектурен и защитен аспект. Цена на входен билет 2,40 Е.

До замъка можем да се качим с влакче, което тръгва от центъра на Хатива. Цена на човек 4,20 Е или ако групата има желание може и пеша. Ще видим също така и катедралата на Хатива, старата болница с красивата си готическа фасада и Музея на изящните изкуства.

Разбира се има още много привлекателни места, но нека оставим и малко загадки и изненади за Вас на място! 🙂